Om oss

Need+ realiserar dina idéer och önskemål när det gäller exponering av produkter och tjänster. Vi är en tillverkande industri inom reklambranschen med en komplett produktion i huset.

Kundens behov styr på vilket sätt vi deltar i ett projekt. Vår existens är för många av våra uppdragsgivare deras yrkeshemlighet. De berättar sällan hur deras idéer tar fysisk form. 

Need+ har specialister med spetskompetens inom respektive område för enskilda leveranser, men erbjuder också genom vår bredd ”one-stop-shopping” med mycket hög kvalitet och trygga leveranser.

Boka ett studiebesök så visar vi er runt i vår kreativa miljö.

I vår moderna printstudio produceras bland annat stora vepor, banderoller, bildekorer, skyltar, utställningsmoduler mm. 

 Vi kan även trycka på plana material, som t ex plexi, aluminium och trä
Vi har hög kapacitet då vi har 2 moderna maskiner för laserskärning. 

Vi figurskär samt graverar bland annat Trä, Plast, Läder, Plexiglas 

Upp till 20 mm tjockt och skivmått 2000*3000 mm
I vårt modellsnickeri arbetar vi med följande tekniker:
• 3D uppritning & visualisering
• CNC-fräsning
• Lasergravyr & Skärning
• Prototyper
• Åskådningsmodeller
• Silikonavgjutning
• Vakuumformning
Plast är ett mycket formbart material med goda hållfasthetsegenskaper. Det krävs dock speciella tekniker för att formge en plastdetalj. 

Vi använder oss av vakuumformning och vi har två vakuumformningsmaskiner, en Vortex 150x100 och en Illig 1000. Det kan handla om olika slag av plastkåpor, möbeldetaljer och elektronikprodukter.

Tekniken innebär att ta fram ett verktyg i trä, gjuten plast eller aluminium som är en inverterad modell av den produkt som avses.
Vi monterar detta verktyg i en speciell maskin som värmer upp en plastskiva och sedan skapar ett vakuum på undersidan.
Plasten blir formbar och sugs ner över verktyget. Plasten kyls sedan ner och stelnar efter verktygets form. Efterbearbetning sker i en 5-axlig fräs (Maka) för t ex skruvhål, displayfönster, infästningar och konturer.
I vår metallverkstad arbetar skickliga smeder med unik kunskap vad det gäller aluminium och tigsvetsning. 
I ateljén utför vi blanda annat arbeten som Fordons- och fönsterdekorer, Skyltar, Banderoller, Laminerar och monterar bilder som vi har printat i vår printstudio. 

Vi jobbar även med enklare grafisk form, t ex anpassning av original mm Ofta får vi färdiga skisser från våra kunder, men vi arbetar också med allt från skiss till färdig produkt.
I vår snickeriverkstad arbetar skickliga snickare med lång erfarenhet. Vi arbetar i stort sett med alla typer av material med huvudvikten på trä. Vi arbetar hantverksmässigt med tillgång till moderna maskiner.
Vi har Stockholms största 5-axliga modellfräs – perfekt för tillverkning av prototyper och modeller.

• Fabrikat: Maka 
• Fräsvolym: 2500x1500x1000 mm

Att ta fram modeller med CNC-fräsningsteknik är ett mycket exakt hantverk. Vi använder oss i huvudsak av ett hybridmaterial kallat Ureol. Fördelen med detta material är att vi kan bestämma densitet, tyngd, hållfasthet, utseende och produktens känsla med hjälp av materialkartor. Dessutom är det lättare att fräsa med högre toleransnivå i plastbaserade material. Givetvis fräser vi också i olika träslag.
Våra erfarna lackerare arbetar i en modern tempererad lackbox med bränning upp till 60 grader.
Vi sköter lagerhållning och logistik för att säkerställa att våra kunders material alltid är redo att användas och kommer fram i tid. I kombination med vår verkstad kan vi alltid ha koll på att material som kommer tillbaka från t ex en mässa alltid gås igenom och repareras om det finns behov.